Ik ben al wat ouder. Is een hypotheek mogelijk?

Ik ben al wat ouder. Is een hypotheek mogelijk?

Het is goed mogelijk om een hypotheek af of over te sluiten op hogere leeftijd. Er is wel een aantal zaken dat bijzondere aandacht behoeft. De bijzonderheden die bepalend zijn of mogelijk belemmerend kunnen zijn voor het verkrijgen van een hypotheek staan hieronder kort beschreven. Ben je al wat ouder en wil je weten wat je mogelijkheden zijn, neem dan contact met ons op. 

Er geldt geen maximale leeftijd voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Wij hebben zelfs relaties van in de 70 mogen helpen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

De hypotheek voor ouderen / senioren

Hier lees je nog veel meer informatie over het afsluiten of oversluiten van een hypotheek voor ouderen / senioren.

Hypotheek met NHG / levensverzekering

De eis om een levensverzekering af te sluiten is er niet meer. 

Waarde van de woning

Wanneer de gevraagde financiering fors lager is dan de waarde van de woning zal een geldverstrekker in bepaalde situaties positiever kijken naar een nieuwe financiering. Bij een hogere verstrekking loopt de bank meer risico en daardoor zijn de acceptatie-eisen zwaarder.

Pensioeninkomen

Geldverstrekkers moeten verplicht rekenen met het (toekomstig) pensioeninkomen wanneer binnen 10 jaar de AOW-gerechtigde leeftijd wordt bereikt en wanneer er al sprake is van pensionering. Afhankelijk van dit inkomen kan er sprake zijn van een verminderd fiscaal voordeel. Hierdoor kan de maximale verstrekking tegenvallen. Vraag ons om advies over de mogelijkheden.

Aflossingsverplichting

Vaak is er op latere leeftijd geen behoefte meer om verplicht te moeten aflossen. Het stoppen met aflossen zorgt voor een hogere besteedbare ruimte voor andere uitgaven. Soms moet er verplicht een bepaald bedrag worden afgelost. Dit hangt af van veel factoren. Vraag ons om advies.

Verwachte resterende woonduur

Het is vaak mogelijk om een lagere rente te krijgen dan de huidige rente. Het oversluiten van een hypotheek brengt kosten met zich mee en veelal een boeterente. Deze kosten moeten in de toekomst worden terugverdiend. Wanneer de verwachte toekomstige woonduur onzeker is of kort is, dan kan oversluiten per saldo niet verstandig zijn. Vraag ons om advies.