Finaal akkoord!

Finaal akkoord!

Dit is jargon voor het moment waarop de geldverstrekker heeft bevestigd dat alle stukken allemaal zijn beoordeeld en akkoord zijn bevonden. Met andere woorden: de hypotheek is rond. Wat nu? 

Onze klant

Uiteraard laten wij onze klant direct het goede nieuws weten. Wij bellen op en we sturen een e-mail. Het is nu helemaal zeker... Over een tijdje zal de nieuwe hypotheek ingaan.

Notaris

De notaris krijgt van de geldverstrekker bericht dat het mogelijk is om gelden op te vragen voor de aangevraagde financiering. Daarnaast krijgt de notaris de beschikking over de inhoud van de aktes die er gepasseerd (getekend) moeten worden. Veelal zijn het slechts woorden die op een voorgeschreven manier in een standaard overeenkomst moeten worden ingevuld of ingelezen. Ook dit proces is dus vrijwel volledig geautomatiseerd. De notaris vraagt de gelden pas een paar dagen op voor de geplande transactie. Vanaf het moment dat de notaris gelden opvraagt moet er rente (en aflossing) betaald worden. 

Verkoper / Verkopend makelaar

Wanneer de hypotheek wordt afgesloten in het kader van een aankoop dan informeren wij ook de verkoper of diens makelaar dat alles is afgerond en dat hiermee het financiële voorbehoud kan komen te vervallen. Voor de verkoper is dit moment vaak het moment dat hij zich (definitief) kan binden aan eventuele nieuwe overeenkomsten. 

Openstaande punten

Onze hoofdtaak zit erop, de hypotheek is rond. Wij zullen uiteraard in het verdere verloop ook nog zorgen voor het controleren van de notarisstukken. Daarnaast volgt het advies op het gebied van de benodigde verzekeringen. Wij komen veelal overeen dat na het finaal akkoord onze vergoeding wordt voldaan en wij attenderen onze relaties hier dan ook op.