Financiële check (nieuwbouw)

Financiële check (nieuwbouw)

Vooraf verklaren dat je een hypotheek kunt krijgen is steeds vaker nodig bij het inschrijven op een nieuwbouwwoning. Dit betekent dat je voorafgaande aan de inschrijving, een verklaring van een financieel dienstverlener moet aanleveren.

Wat is een financiële check?

Dit is een document dat je moet aanleveren bij inschrijving op een woning, vaak een nieuwbouwwoning. Hierin verklaart deze dienstverlener dat er op basis van de verstrekte gegevens geen verwachte problemen zijn met betrekking tot het rondkrijgen van de noodzakelijke financiering. 

Vermelding bouwnummer (s)

Wij vermelden vanaf heden in de verklaring de concrete bouwnummers waarin iemand interesse heeft in onze verklaring. DIt maakt het duidelijker voor de projectontwikkelaar dat de bouwnummers waarop ingeschreven wordt financieel haalbaar zijn. Voorheen beschreven we in algemene zin dat de bouwnummers waarin interesse is financieel haalbaar zijn.

24-uurs-service

Wanneer iemand een verklaring nodig heeft voor het inschrijven op een nieuwbouwwoning en zich bij ons meldt dan bieden wij een 24-uurs-service aan. Wanneer wij alle relevante documenten en informatie hebben ontvangen, dan garanderen we dat we binnen 1 werkdag deze gegevens hebben verwerkt en dat er, indien de gegevens positief zijn, een verklaring kan worden afgegeven op basis waarvan je je kunt inschrijven op de gewenste woning. 

Kosten financiële check

Wij rekenen € 395,= voor de oriëntatiefase. Na de oriëntatiefase weten onze relaties wat ze kunnen lenen. Daarom kunnen wij, na de oriëntatiefase, zonder kosten een verklaring afgeven waarmee zij zich kunnen inschrijven op een nieuwbouwwoning. Ben je de gelukkige die een optie kan nemen op een woning, dan kunnen we op basis van de eerder verkregen infomatie de volgende stap zetten in het proces: de bemiddeling. Verzorgen wij de bemiddeling, dan trekken we het eerder betaalde bedrag af van onze factuur. Op deze manier heeft de financiële check je niets gekost! 

Bestaande bouw

Niet alleen bij nieuwbouw is het handig om een dergelijke verklaring aan te leveren (en steeds vaker verplicht), ook als je een bestaande bouw woning wilt kopen, dan is een dergelijke verklaring vaak een pré ten opzichte van andere biedingen. Wij kunnen ook bij bestaande bouw woningen onze toegevoegde waarde bewijzen met onze verklaring. En ook kunnen we bijstaan in de onderhandelingen. Steeds vaker is niet alleen de prijs belangrijk, maar zijn de voorwaarden mede bepalend of zelfs doorslaggevend.

Contact

Neem direct contact met ons op wanneer er gevraagd is om een financiële check, een verklaring van een intermediair. Wij zijn digitaal ingesteld en daarom is het voor ons mogelijk om voor ieder nieuwbouwproject in Nederland en ook voor iedere bestaande woning aan de slag te gaan. Voorbereiding is nodig, dus ga direct aan de slag met het verzamelen van alle benodigde documenten en lever deze aan ons aan op de beschreven manier

Gratis unieke rente-alert service

Relaties van wie we alle gegevens hebben melden we kostenloos aan voor onze unieke rente-alert service. Hierdoor ben je als je een optie toegewezen krijgt verzekerd van een scherpe rente op het moment dat de rente stijgt.