Rentemiddeling

Rentemiddeling

Het is bij diverse geldverstrekkers mogelijk om de huidige rentevaste periode open te breken en een nieuwe rentevaste periode af te sluiten. Wanneer de marktrente lager is dan de betaalde rente is hier een voordeel te behalen. Je sluit een nieuwe rentevaste periode af die langer is dan de resterende rentevaste periode. Bovenop de marktrente wordt door de geldverstrekker een opslag geplaatst vanwege het feit dat je het contract openbreekt. De rente wordt dus gemiddeld. Naarmate de nieuwe rentevaste periode langer is, zal de opslag op de marktrente lager zijn. 

Voor wie interessant?

Iedereen die wil profiteren van een lagere rente zou rentemiddeling kunnen overwegen. Vooral mensen die overwegen om binnen een aantal jaar te gaan verhuizen kunnen profijt hebben van rentemiddeling. Oversluiten is te kostbaar, de kosten worden niet terugverdiend in de resterende verwachte woonduur. Door te middelen kun je het rentetarief drukken zonder dat er kosten in rekening worden gebracht. Bij het verhuizen kan de hypotheek veelal zonder kosten of boetes worden opgezegd. 

Voor iedereen mogelijk?

Niet heel veel aanbieders hebben de mogelijkheid tot rentemiddeling. Helaas betekent dit dat rentemiddeling niet voor iedereen mogelijk is. Vraag ons naar de mogelijkheden om rentemiddeling toe te passen in je huidige hypotheek. 

Kosten

Wij brengen kosten in rekening voor het bemiddelen van een nieuwe hypotheekofferte. Daarnaast kunnen geldverstrekkers administratiekosten in rekening brengen.