Proeftijd

Proeftijd 

Wanneer je in de proeftijd zit bij een werkgever of van baan verwisselt en daar een proeftijd tegemoet gaat dan moet je dit altijd direct melden aan ons. Dit is zeer belangrijk! 

Bestendig inkomen

Geldverstrekkers willen weten of het toekomstige inkomen "bestendig" is. Er is altijd een onzekere factor ten aanzien van het voortbestaan van het inkomen, maar tijdens de proeftijd kan het dienstverband zonder opgaaf van redenen worden beëindigd. Dit is een zodanig grote risicofactor dat vrijwel iedere geldverstrekker het beleid heeft dat er op dat moment GEEN hypotheekofferte mag worden aangevraagd. 

NHG

In de regels voor NHG-hypotheken staat dat tijdens de proeftijd er MAG worden gerekend met het gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaren. Dit heet de flexwerkersregeling.De meeste geldverstrekkers hebben eigen beleid waarin ze aangeven stenger te beoordelen dan de NHG-normen. Zij geven geen offerte af tijdens de proeftijd.

Werkgeversverklaring

De werkgeversverklaring moet worden ingeleverd NA afloop van de proeftijd. Het Is NIET toegestaand om deze alvast in te vullen met een toekomstige datum.

Verklaring einde proeftijd / documenten

Wanneer er sprake is van een relatief nieuw dienstverband, dan worden er veel (extra) documenten opvraagd. Daar kun je hier en hier meer over lezen. Wij geven concreet aan welke documenten er nodig zijn.

Termijn voor financiering

Wanneer er sprake is van een proeftijd, dan moet hier rekening mee worden gehouden met betrekking tot de termijn van de ontbindende voorwaarden van financiering