De uitvaartverzekering | Vergelijking aanbieders

De uitvaartverzekering | Vergelijking aanbieders

Wij hebben ervoor gekozen om de uitvaartverzekering van DELA aan te bieden: het DELA Uitvaartplan. Als onafhankeljk dienstverlener kun je producten van diverse verzekeraars aanbieden. Hieronder motiveren wij de keuze om (alleen) voor DELA als de uitvaartverzekeraar te kiezen voor onze klanten. 

Gevolgen van winstdeling voor de premie

Door de winstdeling die DELA toepast zal de stijging van premies ten opzichte van verzekeraars waarbij er geen winstdelingsregeling is minder groot zijn. Het gaat bij de keuze voor een verzekeraar niet alleen om de huidige premie, maar ook om de te verwachten totaal te betalen premie. 

Waardevast

De uitvaartverzekeringen van DELA zijn standaard waardevast. Dat wil zeggen dat het verzekerde kapitaal wordt aangepast aan de ontwikkelingen van de uitvaartkosten in de tijd. Hieronder kun je de ontwikkeling van uitvaartkosten zien. (bron: wegwijs.nl

Kosten Uitvaartverzekering Ontwikkeling

Beoordelingen door consumenten

DELA wordt zeer goed beoordeeld door consumenten. Hier kun je meer lezen over hoe DELA wordt beoordeeld. 

Beoordelingen door de Consumentenbond

De uitvaartverzekeringen van DELA worden als beste beoordeeld door Consumentenbond. Hier kun je de testresultaten van februari 2016 vinden. 

DELA | Vergelijking Consumentenbond

Voordelen van lidmaatschap

Iedereen die een product bij DELA heeft, wordt lid van DELA. Als lid heb je de mogelijkheid om over bepaalde zaken mee te beslissen. 

Keurmerken

DELA heeft het keurmerk klantgericht verzekeren en het keurmerk uitvaartzorg

 

 


Dienstverlening en service bij overlijden

DELA heeft een zeer goede reputatie voor het bijstaan van nabestaanden na een sterfgeval

Omvang

DELA heeft meer dan 3 miljoen klanten (en dus leden). Hierdoor hebben ze heel veel kennis en ervaring in huis

Financieel gezond

DELA voldoet ruim aan alle financiële (solvabiliteits- en dekkings-) eisen die er voor verzekeraars zijn

Flexibiliteit bij verzekeren dienstenpakket

DELA vergoedt nabestaanden een bedrag van € 2.761,= (2017) wanneer nabestaanden bij overlijden de voorkeur hebben voor een uitvaartverzekeraar die niet is is verbonden aan DELA. 

Acceptatiebeleid

DELA stelt slechts een aantal vragen omtrent de gezondheid bij het aanvragen van een uitvaartverzekering, waardoor het acceptatieproces vrijwel altijd soepel verloopt. Opslagen op premies of uitsluitingen komen zeer weinig voor.